Het leek me handig om geen klassieke opbouw van een kookboek
te hanteren. Vaak zie je recepten waarin zowel vlees- of visbereiding
gecombineerd worden met een groente en waarbij dan een aardappelbereiding of
pasta of rijst geserveerd wordt.
Op mijn persoonlijke website www.johanengelen.be onder de rubriek Recepten\LevenslanK , ben ik hier bewust van afgeweken en de
bereidingen vooral opgesplitst op basis van een bepaalde groente.
Je kan er
vaak verschillende bereidingen per groente terugvinden, wat al voor heel wat ideeën
en afwisseling kan zorgen. Verder kan je dan combineren met diverse vlees- of
visbereidingen (Alles wat vliegt en zwemt) en een leuke toevoeging bedenken met één of andere
aardappelbereiding bijvoorbeeld.
In sommige gerechten zijn vlees en groenten echter zo met
elkaar verbonden dat dit in een apart hoofdstuk gezet werd. Laat je fantasie of
creativiteit de vrije loop in het samenstellen van je gerechten en laat je
verder leiden door de seizoenen en vooral door waar je zin in hebt.
In andere hoofdstukken wordt nog aandacht gegeven aan
salades en dressings en ook aan desserten, wat niet altijd voor de hand ligt
bij een suikerbeperkende aanpak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten